På Skolplus hittar du digitala resurser, övningar och lektioner för grundskolan. En stor del av materialet är avsett att användas i klassrumsmiljö av eller under överseende av en lärare på interaktiv skrivtavla, med dataprojektor eller på dataskärm. Det finns även övningar och spel som kan även användas av eleverna själva. Självklart går det även bra att använda materialet privat i hemundervisning. Allt material på sajten är utvecklat speciellt av Skolplus och deras strävan är att lära ut och ge färdigheter på ett lättsamt och roligt sätt som får eleverna att engagera sig. Skolplus har som ambition att ständigt fylla på med mera övningar, lektioner, kopieringsmaterial med mera. Tjänsten är gratis men kräver registrering för att komma åt materialet. Följ gärna Skolplus Facebook-grupp för att se vad som händer, www.facebook.com/Skolplus. Skolplus kräver Flash och fungerar tyvärr därför inte på iPad. Länk till Skolplus.