Spreaker.com är inte den första webbplatsen som skapats för att hjälpa människor skapa sina egna radioprogram. Men, den gör det bra och ger dig några bra verktyg för att hjälpa dig att skapa en och dela den med andra.
I Spreaker kan du skapa radioprogram med hjälp av en ”DJ-konsol”, som tillåter blandning av tal, musik och ljudeffekter i realtid. Denna programvara gör att du kan växla fram och tillbaka mellan live-sändning och podcast-inspelning. Det finns kontroller för din mikrofon, två kontroller för musik med skjutreglage för mixning, ett ljudeffektsbibliotek och några andra kontroller för att indikera inspelning, reklamavbrott och mycket mer.
Du kan sända live på Facebook och andra sociala medier med Spreaker och ge en interaktiv möjlighet för dig och dina lyssnare. Men du behöver inte vara live – eller sända hela tiden. Du kan schemalägga din show. Spreaker är också en enkel lösning för att skapa podsändningar.